Román áramkereskedőt vesz a MET

A Garancsi István áttételes résztulajdonában álló, svájci központú MET a szintén svájci Repowertől megveszi annak 5 százalékos piaci részesedéssel bíró román áramkereskedőjét.

A svájci központú MET megvásárolta a szintén svájci Repower romániai, kis- és középvállalkozókat kiszolgáló áramkereskedőjét - jelentette be a mások mellett Garancsi István és Nagy György offshore-szerű áttételes tulajdonában álló energiacsoport. A vételárat és a megvásárolt céget nem nevezik meg, de az jelenleg anyavállalata neve alatt fut. A MET úgy fogalmaz, a tevékenységet veszi át, a „mintegy harminc” alkalmazottal együtt. A Repower román leányvállalatának piaci részesedése jelenleg 5 százalék. Az ügylet szeptemberben zárulhat.

Közlésük szerint a MET már 2009 óta jelen van a román áram- és gázpiacon. A Repower-leány megvásárlásától Pozsgai Péter, a csoport stratégiáért és üzletfejlesztésért felelős vezetője helyzetük további erősítését várja. Az elvben tőzsdén forgó, de ott különösebb aktivitást nem mutató Repower innentől inkább a svájci és az olasz piacra összpontosít.

A MET Csoport romániai leányvállalata, a MET Romania Energy Trade S.R.L. 2014-től a földgáz mellett villamosenergiát is szolgáltat Romániában, a tavalyi évet azonban 3,7 millió lejes (260 millió forint) veszteséggel zárta a 2014-ben jegyzett 6,9 ezer lejes (48,3 millió forint) profit után, illetve a forgalma is csökkent, 195 millióról 129-re.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.