Rolls Royce magyar alkatrészekkel

Kétszáz fővel bővíti mosonszolnoki gyártókapacitását a BOS Automotive Products Magyarország. Az ötmilliárd forintos beruházás révén 2017-től egy mozgatható gépkocsiüvegtető-rendszer gyártása kezdődik meg hazánkban.

A BOS Automotive eddig ötven autóipari gyártónál vetette fel a térképre Magyarországot. A cég alkatrészeinek felvásárlói közé tartozik a többi között a német piacon az Audi, a BMW, és a Mercedes, a nemzetközi piacon a Bentley, a Jaguar, a Maserati, a Porsche, illetve a Rolls Royce. A cég kapacitásbővítő beruházásának alapkövét pénteken tették le Mosonszolnokon.

Az 1910-ben alakult stuttgarti központú BOS cégcsoport gépjárművek belső terének kialakítására specializálódott. A ma már világszerte 4500 főt foglalkoztató vállalat 1993-ban telepedett le Magyarországon. Németországon és hazánkon kívül a Cseh Köztársaságban, Lengyelországban, Romániában, valamint Kínában és Mexikóban rendelkeznek gyártóbázissal.

A cégcsoport éves árbevétele meghaladja az 536 millió eurót, amelynek több mint a negyedét, 142 millió eurót a magyar leányvállalat realizálja.

A cégcsoport Magyarországon, a két üzemében mintegy 1400 embert foglalkoztat. Mosonszolnoki gyárának termékei a gépkocsikban található csomagtérroló, poggyásztér-elválasztó biztonsági háló, valamint napfényvédő-árnyékoló, míg Győrladaméron műanyagfröccsöntéssel foglalkoznak.

Az európai piacon több mint hetvenszázalékos részesedéssel rendelkező cégcsoport, tervek szerint 2017-re befejeződő, kapacitásbővítő fejlesztésének nyomán egy teljesen új termékcsalád, egy mozgatható üvegtetőrendszer gyártása válik lehetővé. Ezzel párhuzamosan a jelenlegi termékek gyártási technológiájának fejlesztésére is sor kerül.

Gerhard Fischbach, a BOS Automotive Products Magyarország cégvezetője beszédében kijelentette, hogy „Magyarországon a cégcsoport az elmúlt tíz évben 95 millió eurót fektetett az innováció fejlesztésére, és ezzel a beruházással a törekvéseit tovább folytatja. A magyar munkavállalók kiemelkedő szakképzettsége és elkötelezettsége nagyban hozzájárult a cég sikereihez".

Az ötmilliárd forintot meghaladó beruházást a magyar kormány 316 millió forinttal támogatja. A két magyarországi telephely összesen 10 ezer négyzetméterrel növekszik, amely több mint kétszáz fő, elsősorban mérnök végzettségű munkavállaló részére jelent majd új munkalehetőséget a nyugat-dunántúli régióban.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.