Rogán: mindenkinek jár a havi két ingyenes pénzfelvétel

A Fidesz ragaszkodik az ingyenes készpénzfelvétel lehetőségéhez – jelentette ki a párt parlamenti frakcióvezetője, Rogán Antal egy budapesti sajtótájékoztatón.

A Fidesz ragaszkodik az ingyenes készpénzfelvétel lehetőségéhez - jelentette ki a párt parlamenti frakcióvezetője, aki azt kérte a nemzetgazdasági tárcától, hogy olyan javaslatot készítsen, amelyben legalább havi két ingyenes pénzfelvételt biztosítanak mindenkinek.

Rogán Antal csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján kérdésre válaszolva hangsúlyozta, fogyasztói jognak tartja az ingyenes készpénzfelvételt. A politikus szeretné, ha október közepéig a parlament elé kerülne ez erről szóló indítvány. A jogszabályban szigorú feltételeket fognak kikötni arra vonatkozóan is, hogy az ingyenességre hivatkozva ne lehessen megváltoztatni más díjakat, például a bankszámlavezetését - közölte a frakcióvezető.

"Az ingyenes készpénzfelvétel (...) minden fogyasztónak jár. Nem olyasmi, amit kegyként lehet adni vagy éppenséggel nem adni" - fogalmazott Rogán Antal. Szerdán kormánypárti forrásokra hivatkozva több portál is arról írt, hogy az átlagfizetés körüli összeget, nagyságrendileg 150 ezer forintot lehetne havonta ingyen felvenni a bankautomatákból.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.