Rogán esete az év fiatal vállalkozójával

Rogán Antal megnevezte, szerinte ki az év fiatal vállalkozó-példaképe. Nem a miniszterelnök önálló lábon álló veje, Tiborcz István nyert.

Néhány perc múlva, hat órakor a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter, Rogán Antal részvételével átadják az Év Példaképe 2015 fődíjat. Mint az a meghívóból kiderül, az elismerést a Példakép Alapítvány szakmai zsűrije ítéli oda az év sikeres fiatal vállalkozójának. Ezen kívül átadásra kerül az Év Példaképe Közönségdíj és számos különdíj is. Az eseményen beszédet mond Rogán Antal.

Addig is feszülten figyelünk, vajon Rogán Antal védnöksége mellett ki találtatik az év legtehetségesebb fiatal vállalkozójának. Esetleg ki kapja a közönségdíjat, vagy az egyéb díjakat.

Ha a feltörekvő fiatal vállalkozógenerációból semmit nem kap a miniszterelnök saját lábon álló veje, Tiborcz István, netán Matolcsy György jegybankpénzből vásárolgató fia, Matolcsy Ádám, esetleg Rogán V. kerületi jó ismerőse, Csipak Péter, akkor sajnos előre is bundagyanúra kell gyanakodnunk. A szerkesztőségben egymást érik a tippek, de hamarosan kiderül az igazság.

Update: Azóta átadták az Év Példaképe 2015. évi díjait pénteken Budapesten. A civil kezdeményezésre létrejött Példakép Alapítvány harmadik alkalommal osztotta ki a díjakat olyan 40 év alatti vállalkozóknak, akik vállalkozói tevékenységükkel, életvitelükkel példaképként állíthatók a társadalom, a fiatalok elé - közli az MTI.

Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter az ünnepségen hangsúlyozta: példaképek nélkül elgyengül a társadalom, ezért minden közösségnek szüksége van példaképekre. Kitartás, ambíció és innováció kell ahhoz, hogy valaki példaképpé vagy sikeressé tudjon válni - mutatott rá a miniszter.

A 2015-ös Év Példaképe Fődíjat Sméja Miklós, a Research Institute Hungary Kft. ügyvezető igazgatója kapta. Az Év Példaképe közönségdíjas vállalkozója Merker Dávid, a Városi Séta Kft. ügyvezetője lett. A Magyar Nemzeti Bank különdíját Molnár Gábor, az Unisignal Kft. tulajdonosa, a KAVOSZ Zrt. által felajánlott különdíjat Zsidai Zoltán Roy, a Zsidai Gasztronómiai Csoport tulajdonosa és vezetője, a Clarus Szoftver Kft. különdíját Pinczés Marianna, a Corn Oil Press Kft. tulajdonos ügyvezetője, az evopro által felajánlott különdíjat pedig Varga Balázs, a MechatroMotive Kft. ügyvezetője vehette át.

Kun Gábor, a Magyar Nemzeti Kereskedőház vezérigazgató-helyettese, az Év Példaképe Fődíj 2015 védnöke ünnepi beszédében kiemelte: Magyarország jövőjének zálogát a tehetséges, rátermett fiatal vállalkozók jelentik. Valentínyi Katalin, a Példakép Alapítvány alapítója elmondta: az alapítvány azzal a céllal jött létre 2013 tavaszán, hogy vállalkozói példaképeket állítson, valamint megismertesse és elismertesse a fiatal magyar vállalkozókat. Ismertetése szerint 2015 nyarán harmadik alkalommal hirdették meg a pályázatot fiatal vállalkozók számára, a gazdaság bármely szektorából lehetett jelentkezni. Olyan vállalkozó pályázhatott, akinek Magyarországon bejegyzett vállalkozása innovatív, értékteremtő, és minimum két éve működik köztartozásmentesen. Szempont volt az is, hogy a pályázó 40 évesnél fiatalabb legyen, és a vállalkozásban tulajdonrésszel rendelkezzen. A díjazottak pénzjutalomban részesültek. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.