Rezsit csökkentene az MSZP

A nemzetközi olaj- és gázárak folytatódó zuhanása miatt a szocialisták ismét lakossági rezsicsökkentést kezdeményeznek. A Fidesz elutasító reakciója szerint az MSZP eltörölné a rezsicsökkentést.

Noha a nemzetközi tőzsdéken felére esett a gáz ára, és az olaj is egyre olcsóbb, mégse csökken a magyar háztartások gáz-, távfűtési és áramtarifája - hívta fel a figyelmet tájékoztatóján Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezető-helyettese. A szerinte emiatt felhalmozódott több mint százmilliárdos haszonra utalva a kormányt a "gázdrágító nyerészkedés" beszüntetésére szólította fel. Ezért a szocialisták - immáron harmadszor - a gáz 20, a villany és a távfűtés 10-10 százalékos lakossági árcsökkentését célzó javaslatot nyújtanak be a parlamentnek.

A Fidesz - korábbiakra erősen emlékeztető - reakciójában az MSZP-kormányok alatti díjemelkedésre emlékeztetett. Az, hogy szerintük a szocialisták eltörölnék a rezsicsökkentést, arra utal, hogy talán nem tanulmányozták át túl részletesen a szocialistáknak a rezsicsökkentés folytatására vonatkozó felszólítását.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.