Rezsicsökkentés másképp

Októberben havi alapon 0,5 százalékkal csökkentek az ipari termelői árak az Európai Unióban (EU) - közölte az EU statisztikai hivatala, az Eurostat kedden.

Az EU-ban 1,6 százalékkal csökkentek a termelői árak az energiaszektorban, 0,5 százalékkal esett vissza a nem tartós fogyasztási cikkek ára és 0,1 százalékkal a közbülső termékeké. A beruházási javak ára nem változott, a tartós fogyasztási cikkek 0,1 százalékkal drágultak.

Az unión belül az eurózónában 0,4 százalékos csökkenés volt októberben. A tagállamok közül Dániában csökkentek legjobban a termelői árak, 2,3 százalékkal, majd Észtország, Görögország és Nagy-Britannia következett mind 1,4 százalékos visszaeséssel. Árnövekedés csak három tagállamban volt: Bulgáriában 1,3 százalékos, Belgiumban 0,5 százalékos, Svédországban 0,3 százalékos.

Magyarországban októberben havi szinten 0,6 százalékkal csökkentek az ipari termelői árak, előtte szeptemberben 0,3 százalékos növekedés volt.

Éves alapon az EU-ban októberben 1,5 százalékos, az eurózónában 1,3 százalékos, Magyarországban 1,7 százalékos árcsökkenést mértek.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.