Részvényesek visszahívnák Járait a CIG-nél

A CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. évi rendes közgyűlésén az előterjesztések szerint visszahívnák az igazgatóság elnökét Horváth Bélát. Arra is érkezett részvényesi indítvány, hogy hasonló lépést tegyenek Járai Zsigmond FB-elnök esetében is.

A CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. évi rendes, április 18-i közgyűlésén az előterjesztések szerint arról is döntenek, hogy visszahívnák az igazgatóság elnökét, Horváth Bélát.

A részvényesi előterjesztés szerint bár Horváth Bélának komoly érdemei vannak a cég létrehozásában és működésében, ám a piaci körülmények változtak. A további fejlődéshez pedig szükség van a lépés végrehajtására - írja a Gazdasági Rádió internetes oldala.

Ezzel párhuzamosan a jelenlegi örtől hét főre emelnék az igazgatóság tagjainak számát. A részvényesi javasalat a lehetséges új érkezőket is megnevezi, így Király Máriát, Mikó Gyulát és Horváth Gergely Domonkost lehet a grémium tagja. 

Arra is érkezet részvényesi javaslat, hogy ne csak az igazgatóság elnökét, hanem a felügyelőbizottság elnökét Járai Zsigmondot is hívják vissza. Az elképzelés a felügyelőbizottság éves jelentésére hivatkozik.

E szerint a CIG Pannónia költséggazdálkodása nem volt kellően takarékos, a menedzsment a piaci változásokra nem mindig tudott megfelelő választ adni, és bizony működése során olyan szabálytalanságok is történtek.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.