Részletekben fizet a Közgép a Zsolnaynak

Részletekben, illetve hitelátvállalással teljesíti a Fideszhez közel állónak mondott Közgép azt a tőkejuttatást, amit a Zsolnay porcelánmanufaktúra irányításának tavalyi megszerzése fejében vállalt.

Részletekben és egy hitel rendezésével fizeti meg a Közgép Zrt. azt az 500 millió forintos tőkejuttatást, amit az érdekeltségébe tartozó Manufaktúra-Befektető (M-B) Kft. vállalt a Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. kisebbségi tulajdonrészének korábbi megvásárlásával.

Németh Miklós, a Közgép vezérigazgatója, a Zsolnay igazgatóságának elnöke csütörtökön, a baranyai megyeszékhelyen tartott sajtótájékoztatón azt mondta: a társaság havi 30 millió forintos részletekben 360 millió forintot fizet a nagy múltú gyárnak, további 140 millióból pedig egy hitelt törleszt vissza.

Az M-B 2010 nyarán 230 millió forint és félmilliárd forint tőkejuttatás ellenében jutott hozzá a Zsolnay 49 százalékos részvénycsomagjához, és megkapta a menedzsmentjogokat is. A vételárnak az 5 millió forint letét feletti részét már az új tulajdonos, a céget Jászai Gellérttől tavaly májusban megvásárló Közgép fizette ki, amely tavaly év végére ígérte a tőkejuttatást.

A Közgépet a Fidesz gazdasági hátteréhez közel álló építőipari társaságként tartják számon.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.