Restartolt a Sármellék-Drezda járat

Szerdától ismét érkeznek járatok Drezdából a sármelléki FlyBalaton repülőtérre - tájékoztatott Salamon Lajos, a járatokat szervező német Salamon Reisen tulajdonosa. A Hamburg International által üzemeltetett charter mintegy 100 utast hoz az idei első járattal - közölte.

Az utazási iroda negyedik éve utaztatja vendégeit repülőgéppel  Sármellékre, ahova idén - a májusban induló lipcsei gépekkel együtt  - 11 járatot szerveztek. Szintén ennyi gépre kötöttek szerződést a  német légitársasággal debreceni utakra is.

Salamon Lajos elmondta: a tavalyi forgalomhoz képest idén alig  érezhetően mérséklődött csak az érdeklődés Németországban a hévízi,  balatoni utak iránt. A 150 személyes kapacitású Airbusokra átlagosan  már eddig mintegy 100 utasra szóló foglalást regisztráltak.  Hozzátette, hogy utazásszervező cége a légitársasággal kötött  szerződést, a FlyBalaton üzemeltetőivel pedig már a hamburgi  székhelyű légi utaztató kötött megállapodást.

A FlyBalaton repülőteret 99 évre bérlő, ír hátterű Cape Clear  Aviation (CCA) Kft. kommunikációs ügynökségének vezetője az MTI  kérdésére kedden nem kívánt információt adni az újrainduló légi  járatokról. Kiss Antal annyit mondott: ha lesz új járat, azt közölni  fogják.

Több mint öthónapos kényszerű leállás után április negyedikén  nyitotta meg újra kapuit a sármelléki leszállóhely, egyelőre heti  egy alkalomra. A Lufthansa szombatonként Frankfurtból, Düsseldorfból  és Hamburgból érkező egy-egy járata a Hévízen működő, német Mutsch  Ungarn Reisen utazási iroda szerződése alapján érkezik.

A reptér újbóli megnyitása érdekében Hévíz, Keszthely és  Zalakaros önkormányzata, valamint térségbeli szállodák és utaztató  cégek összesen 30 millió forintot adtak össze. A FlyBalatont bérlő  és üzemeltető CCA tulajdonosai és menedzsmentje között bizalmi  válság alakult ki, azt az információt azonban a januárban  megválasztott új ügyvezető a megnyitón nem kívánta megerősíteni, hogy elszámolási problémák is nehezítették az újranyitást.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.