Repülési üzemmódban a Wizz Air

Leszámol a mobiltelefonok üldözésével járatain a Wizz Air: a diszkont légitársaság engedélyezi a telefonok és más hordozható elektronikus készülékek használatát repülőgépein. A levegőben lévő gépekről azonban továbbra sem lehet taxit hívni, vagy hazacsörögni.

A Wizz Air feltehetőleg nem lesz egyedül engedékenységével. A cég lépését ugyanis az Európai Repülésbiztonsági Ügynökség új iránymutatása előzte meg, amit a Magyar Nemzeti Közlekedési Hatóság is átvett. E szerint a mobiltelefonok, elektronikus könyvolvasók, táblagépek és más hasonló szerkezetek repülési üzemmódban használhatók a repülés bármely szakaszában. Vagyis a telefonálási tilalmat továbbra sem oldják fel.

A légitársaság arra kéri utasait, hogy a biztonsági tájékoztatás alatt ne használják fülhallgatóikat. És az is szerepel a kérések rövidke listáján, hogy ha egy készülékről a légiutas-kísérők nem tudják eldönteni, az valóban repülési üzemmódban van és megfelel a repülés közbeni használhatóság feltételeinek, akkor a korábbi gyakorlatnak megfelelően kapcsolják ki.

A Wizz Air közleményéből kiderül az is: a készülékek helyes üzemmódba kapcsolásáról az utasoknak kell gondoskodniuk.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.