Remek hangulatú építészek

Húsz éves csúcsra emelkedett a szabadfoglalkozású építészeti szakma üzleti hangulatindexe az első negyedévben Németországban - közölte csütörtökön a müncheni ifo gazdaságkutató intézet.    

 A negyedévente végzett felmérésébe bevont építészek jobb véleményt alkottak az építészeti szakma aktuális üzleti kondícióiról, mint az előző felmérésben. A megkérdezetteknek 46 százaléka ítélte az aktuális üzleti környezetet jónak, míg az előző negyedévben 42 százalékuk.

"Gyengének" 14 százalékuk ítélte az aktuális üzleti kondíciókat, szemben az előző negyedévi 18 százalékkal. A felmérések 1990-es kezdete óta 14 százaléknál alacsonyabb értéket csak két alkalommal regisztrált az ifo. Az üzleti kilátásokról alkotott vélemények is javultak: az optimista válaszadók aránya 17 százalékra emelkedett 16 százalékról, a helyzet romlására számítók aránya pedig 12 százalékra csökkent 15 százalékról.

Az idei első negyedévben a felmérésbe bevont építészeknek 57 százaléka kapott új megbízást. Az 50 százalék feletti értékek a tapasztalatok szerint kedvező üzleti környezetet tükröznek

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.