Rekordveszteség jöhet a Sonynál

A korábbi nyereség helyett masszív veszteséget vár idén a Sony: az előzetes számítások szerint éves szinten 3,2 milliárd dollár mínuszt mutathatnak a könyvek.

A japán elektronikai konszern korábbi előrejelzése szerint folyó üzleti évében 860 millió dollár adózott eredménnyel számolt, amely a mostani közlemény szerint nem, hogy nyereség, hanem jelentős veszteség lehet. A Sony szerint nem pusztán a fölrengés okozta károk, hanem a vállalat online játékrendszerét ért hacker támadások miatt várható az irdatlan veszteség

Egyebek közt a PlayStation játékkonzolok, Vaio laptopok és Trinitron TV-k gyártója még most is azzal küszködik, hogy újraindítsa a 9-es földrengéssel sújtott japán gyáregységeit. A Sony előrejelzése szerint az árbevételi célokat nem érintik az események, így a 2012-ben záruló üzleti évben ismét növekedést könyvelhetnek el – írja a vg.hu

A Sony május elején hozta nyilvánosságra, hogy a Sony Online Entertainment PC játékok hálózatát április 18-án feltörték, ám erre csak két héttel később jöttek rá, s azonnal leállították a szolgáltatást. A hacker akció során mintegy 78 millió felhasználó adataihoz férhettek hozzá, köztük bankkártya adatokhoz, illetve online számla információkhoz.

A Sony május elején további 25 millió felhasználóról adott számot. A támadással is minden idők eddigi legnagyobb adatlopási akcióját hajtották végre a hackerek. A cégnek 170 millió dollárjába került az akció a kieső bevételek és a kártalanítás miatt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.