Rekordgyorsan merült ki az észak-magyarországi mosógépkeret

Immáron Észak-Magyarország számít a leggyorsabb mosógép-támogatási pályázónak: a térség lakói másfél óra alatt lemerítették a rendelkezésükre álló keretet. Holnap, miközben reggel 8-tól a közép-dunántúliaknak támad hasonló sürgős dolguk, az észak-magyarországiak még fél 10-ig jelentkezhetnek a térségből.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium az Otthon Melege Program keretében meghirdetett Háztartási nagygépek (mosógép) energiamegtakarítást eredményező cseréje alprogram esetében a pályázatok benyújtását az észak-magyarországi régióban a forrás kimerülése miatt 2015. július 14. napjával határozatlan időre felfüggeszti – jelenti az illetékes tárca.

A térségben megvalósítandó beruházásokra pályázatokat benyújtani holnap, 2015. július 15-én 9:30-ig lehetséges. A pályázati útmutatóban meghatározott feltételeknek megfelelő pályázatok a rendelkezésre álló forrás kimerüléséig részesülhetnek támogatásban. A benyújtott jelentkezésekkel kapcsolatos kommunikáció a pályázati portálon (https://mgcs-2015.nfsi.hu) keresztül történik – zárul a közlemény.

A lezárási időt tekintve immáron Észak-Magyarország viszi el a pálmát. Eszerint a térség számára elkülönített körülbelül 60 millió forint mindössze másfél óra alatt merült le. Eddig a közép-magyarországi és a dél-alföldi keret bírta két órán át, reggel 10-ig. Utóbbi kör pályázata tegnap futott le, így a szabályok alapján ők ma reggel 10 óráig még nyomhatták a küldés-gombot a számítógépükön. De sokkal tovább a többi térség se bírta.

Nagy valószínűséggel hasonló sors vár a sorrendben utolsó, közép-dunántúli térségre, amelynek kerete mintegy 55 millió forint. A nyertes pályázók 25, 40, vagy 45 ezer forintos támogatást kapnak, ha elavult mosógépüket A+, A++, vagy A+++ fogyasztási besorolású új készülékre cserélik.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.