Rekord ipari termeléscsökkenés az eurózónáben

Rekord mértékben, több mint ötödével esett az eurózóna áprilisi ipari termelése éves szinten. A 16 tagú övezetben az áprilisi ipari termelés 21,6 százalékkal zuhant. Ez felülmúlja a márciusi - ugyancsak éves szintű - 19,3 százalékos visszaesést. Máshonnan sem jönnek jó hírek, a Kereskedelmi Világszervezet (WTO) elnöke azt közölte, idén kilenc százalékkal csökken a globális külkereskedelem értéke.

Áprilisra a szakértők kisebb, 20,2 százalékos visszaesésre számítottak. Márciushoz képest az áprilisi ipari termeléscsökkenés 1,9 százalék volt. Ez jóval meghaladta az elemzői vélemények átlagában szerepelt 0,4 százalékos csökkenést.

Máshonnan sem jönnek jó hírek, a Kereskedelmi Világszervezet (WTO) elnöke azt közölte, idén kilenc százalékkal csökken a globális külkereskedelem értéke. Pascal Lamy nem látja semmi jelét a javulásnak a világkereskedelemben. "Nem látni semmi pozitív jelet. Ha ránézünk a kínai, vagy az amerikai külkereskedelmi adatokra, csak az derül ki, hogy a válság közepén tartunk" - mondta Lamy.  A WTO egyelőre nem ad ki előrejelzést a globális külkereskedelem jövő évi várható alakulása kapcsán - jelentette ki a nemzetközi szervezet vezetője egy párizsi fórumon.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.