Rekordberuházás a VW-konszernnél

Bővíti telephelyeinek kapacitását, új gyárakat épít és modelloffenzívát indít a wolfsburgi központú német autógyártó.

A következő három évben rekordméretű beruházásokat tervez Európa legnagyobb autógyártója, melynek felügyelőbizottsága már jóváhagyta az 50,2 milliárd eurós programot, ami több mint négyszerese a 2011-es 11,3 milliárd eurós működési eredménynek. A beruházások fele a VW-csoporthoz tartozó 12 márka telephelyeinek korszerűsítésére és új modellek fejlesztésére megy, a beruházások 60 százaléka a 27 németországi telephelynek jut. Az 502 milliárd eurón felül a VW kínai érdekeltségei további 9,8 milliárdos saját forrásból bővítik kapacitásaikat.

A tizenkét személyautó-, teherjármű-, valamint motorkerékpár-márkát tömörítő és közvetlenül félmillió embert foglalkoztató konszern igazgatója, Martin Winterkorn szerint ezekkel a beruházásokkal évi tízmillió autóra növelik kapacitásaikat, így öt éven belül világelsők lesznek, és megelőzik a General Motorst.

2011-ben az USA- és kínai piacnak, valamint 14,3 százalékos növekedésének köszönhetően nyolcmillió autóval globálisan a második autógyártóvá lépett elő a VW konszern. A General Motors 9 millió autóval világelső, a Toyota 7,9 milllió autóval a harmadik.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.