Rekord a lakáselőtakarékosságban

Rekordnak számító, egymilliárd forint feletti adózás utáni eredményt ért el az első negyedévben a Fundamenta-Lakáskassza Zrt, amely nem csak ennek, hanem annak is örülhet, hogy immár harmadik alkalommal nyerte el a Superbrands és Business Superbrands megkülönböztető jelzés használati jogát.

A társaságot a Superbrands Magyarország szakértői bizottsága ismerte el a rangos díjjal, amire sem pályázni, sem nevezni nem lehet, a bizottság kizárólag szakmai szempontok alapján dönt.

A márkadíjak elnyerése kapcsán a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. elnök-vezérigazgatója, Gergely Károly egyúttal az üzleti eredményekről is tájékoztatott. Eszerint az idei első negyedévben a tavalyinál darabszámban kicsivel több – mintegy 32 ezer –, de szerződéses összegben a múlt év hasonló időszakát 23 százalékkal meghaladó, mintegy 80 milliárd forint értékű lakásszámlát nyitottak náluk. Így az egy szerződésre jutó összeg jelentősen emelkedett.

A hitelezés területén hasonló fejlődés tapasztalható. Idén a január-márciusi időszakban a lakosság 41,2 milliárd forint értékben kötött lakáshitel szerződéseket, ezen belül a Fundamentánál 3,73 milliárd forint értékben, amellyel a társaság 9 százalékos piaci részesedést ért el már az év elején. Ugyanakkor, míg a piac ezzel a teljesítménnyel 26 százalékkal alulmúlja a 2010-es hitelértékesítést, addig a Fundamenta 86 százalékkal növelte a hitelkihelyezését a tavaly márciusban mért adathoz képest.

Ezzel elérhetőnek látszik a tavalyi eredmény megduplázása, vagyis az erre az évre tervezett 32 milliárdos kölcsönnyújtás. A Fundamenta elemzése szerint a piacon az első negyedévben mintegy 10-11 ezer lakáshitel-szerződés születhetett, ezek közül minden harmadik hitelszerződést a társaságnál kötötték.

Mint a cég közleményéből kiderül: ma még elsősorban korszerűsítésre, felújításra fordítják az ügyfelek a lakásszámlán gyűjtött megtakarításaikat és a felvett hiteleket. Ugyanakkor hosszabb távon a tíz évre meghosszabbított állami támogatási időszak révén elérhető magasabb szerződéses összegek miatt már középtávon is nőhet majd az új és használt lakásvásárlásra és -építésre nyújtott hitelek volumene.

 

 

 

További információ:

Dr. Gergely Károly

elnök-vezérigazgató

Fundamenta-Lakáskassza Zrt.

Tel.: 06 1 411 8200

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.