Regionális lesz a Bónusz Brigád

A közösségi vásárló oldalként működő Bónusz Brigád csatlakozott egy, a régió hét országát összefogó bónuszos-kuponos cégcsoporthoz, a regionális hálózatot kezdeményező cseh Slevomat.cz s.r.o. részesedést vásárol a magyar cégben.

Kaprinay Zoltán, a Bónusz Brigád egyik alapító-tulajdonosa elmondta, néhány százalékos részesedést adott el a három magyar tulajdonos, ám a vételár és az arányok üzleti titkot képeznek.

Heller Gábor, a társaság másik alapító-tulajdonosa kifejtette, az együttműködés a nyereséges működés irányába tett fontos lépés is, hiszen a tulajdonrész értékesítéséből származó vételárat a tulajdonosok tőkeemelésre fordítják. A nyereségesség megteremtését a magyar társaság továbbra is 2012 első negyedévének végére tervezi.

A tranzakció révén mindhárom tulajdonosnak egyenlő arányban csökkent a tulajdonrésze, s többségük marad a cégben.

Az ügylet több mint 1 milliárd forintra értékeli a 14 hónapja működő magyar weboldalt.

A társaság forgalma a tavalyi töredékévben 12 millió forint volt, az idén pedig várhatóan 1 milliárd forint lesz. Ennek az összegnek a harmada marad a cégnél nettó árbevételként.

A regionális csoport Csehország, Bulgária, Szlovákia, Litvánia, Lettország, Észtország és Magyarország piacvezető közösségi vásárló cégei szövetségeként jött létre, amelyek működésüket összehangolva hét ország 39 városában nyújtanak szolgáltatást. A Slevomat Group néven létrejött csoport 2 millió regisztrált felhasználót szolgál ki.

A csoport tagjai sem név- sem arculatváltás nem terveznek.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.