Régi-új cég a Kincsem Parkban

Összeolvadással a Nemzeti Lóverseny Kft.-ből és az Agrárgazdasági Vagyonkezelő Kft.-ből 6 milliárd forint jegyzett tőkével létrejött a Kincsem Nemzeti Lóverseny és Lovasstratégiai Kft.

Az előzetes adat szerint a társaság saját tőkéje 9 milliárd forint. A 2011. december 1-jén bejegyzett cégnek ettől az időponttól 90 napja van a végleges vagyonmérleg elkészítésére. Ennek megfelelően az üzleti terv és az átalakult társaságok beszámolóinak elfogadása február végére várható. 

A két cég összeolvadásának gazdasági célja a kölcsönös előnyökön alapuló szinergiák kihasználása - olvasható a Magyar Fejlesztési Bank MTI-nek küldött írásos válaszában. Az összeolvadással a Nemzeti Lóverseny Kft.-nél az állami szerepvállalás csökkentése, az Agrárgazdasági Vagyonkezelő Kft.-nél pedig a redisztribúciós szerep bővítése volt a cél a szóvivő közlése szerint.

A Kincsem Nemzeti Lóverseny és Lovasstratégiai Kft. 100 százalékban állami tulajdonban van, és a tulajdonosi jogokat az MFB gyakorolja. A korábbi tájékoztatás szerint a Nemzeti Lóverseny Kft. a versenyek szervezésével foglalkozik, míg a másik "lovas cég", a Magyar Lóversenyfogadást Szervező Kft., amely szintén az MFB portfoliójába tartozik, a fogadásokat bonyolítja.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.