Régi-új vezérigazgató az MVM-leánycég élén

Major György személyében régi-új vezérigazgató irányítja az állami MVM Magyar Villamos Művek immáron az üzleti gázpiacon is terjeszkedni kívánó kereskedőcégét, az MVM Partnert.

Major György az MVM Partner Zrt. új vezérigazgatója - derül ki az állami energiacsoport közleményéből. A korábbi értékesítési üzletágvezető célja, hogy a társaság megtartsa vezető szerepét a villamosenergia-kereskedelmi piacon, és erősítse szerepvállalását a földgáz-kereskedelem területén is - írják.

Major György villamosmérnök, közgazdász az elmúlt 7 évben az MVM Partnernél dolgozott különböző vezető beosztásokban. Ezt megelőzően a Magyar Posta Zrt. értékesítési ágazatának igazgatói pozícióját töltötte be, korábban az Elmű-ÉMÁSZ Ügyfélszolgálati Kft. ügyvezető igazgatói feladatkörét látta el, illetve az ELMŰ-Émász csoportnál ügyfélszolgálati főosztályvezető volt.

Az MVM közleménye nem tér ki arra a tényre, hogy - a cégpapírok szerint - Major György 2010 és 2012 között konkrétan az MVM Partner vezérigazgatója volt. Részben erre az időszakra tehetőek az MVM Partner és a MET elsősorban ez utóbbi, Orbán-közeli gázkereskedőnek hasznot hozó zavaros gázügyletei. Major György 2009-2010 között, illetve 2012 óta a cégpapírok szerint "más munkavállaló".

Major György a közlemény szerint szintén hitet tett az áram mellett üzleti gázpiaci terjeszkedésük mellett is. Ez azért fura, mert a Miniszterelnökséghez tartozó Főgáz szintén erőteljesen terjeszkedne az üzleti gázpiacon. Az MVM-et ugyanakkor a nemzeti fejlesztési tárca irányítja.

Bally Attila, a társaság eddigi vezérigazgatója a továbbiakban is ellátja az anyacég, azaz az MVM Magyar Villamos Művek kereskedelmi vezérigazgató-helyettesi feladatait. Mint írják, vezetése alatt az MVM Partner ügyfélszáma több tízezerre, az értékesítés nettó árbevétele 416 milliárdról 477 milliárdra nőtt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.