Razzia volt a nagybanin - rengeteg zöldséget, gyümölcsöt foglaltak le

Összehangolt razziát tartottak a hatóságok a Budapesti Nagybani Piacon, ahol 66 tonna ismeretlen eredetű zöldséget és gyümölcsöt foglaltak le - jelentette be a VM államtitkára.

A szerda este 10 órától csütörtök hajnalig tartó ellenőrzésen a készenléti rendőrség, a katasztrófavédelem, a NAV bevetési egységei, az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőség és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal munkatársai vettek részt, az összehangolt akcióban nemcsak élelmiszer-biztonsági, hanem adóhatósági, munkavédelmi és tűzbiztonsági ellenőrzést is tartottak, célirányosan a piac területén működő nagyobb cégek raktáraira koncentráltak, és rengeteg szabálytalanságot tártak fel.

A lefoglalt zöldségek és gyümölcsök a "szokásos" külföldről érkezezett átcsomagolt áruk voltak, amelyeket magyarként akartak eladni; ezeket megsemmisítik. Budai Gyula felhívta a figyelmet arra, hogy a mostani razzián hatszor annyi árut foglaltak le, mint a legutóbbi hasonló ellenőrzésen, két hete, amikor mintegy 15 tonna gyümölcsöt és zöldséget koboztak el hatóságok a nagybani piacon.

Az államtitkár akkor azt mondta: az akció annak az ellenőrzéssorozatnak a kezdete, amellyel a nagybani piacot meg kívánják tisztítani azoktól a nepperektől és viszonteladóktól, akik semmi mást nem tesznek, mint, hogy beülve az őstermelők közé egyrészt áron alul vásárolják fel a termékeket a becsületes magyar vidéki termelőktől, másrészt átcsomagolt külföldi eredetű terméket értékesítenek magyarként. (forrás: hirado.hu)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.