Razzia a Media-Saturn központjában

Megvesztegetés és megvesztegethetőség gyanújával házkutatást tartottak a német Media-Saturn nevű cégnél, amely a Media Markt és a Saturn elektronikai boltokon, anyavállalatán keresztül pedig a Metro nagykereskedelmi áruházakon keresztül van jelen Magyarországon - írja a Világgazdaság.

A gyanú szerint vesztegetési botrány robbant ki Európa legnagyobb szórakoztatóelektronikai kereskedelmi konszernjénél, a Media-Saturn csoportnál - írja a Világgazdaság a Süddeutsche Zeitungra hivatkozva.

A német lap úgy tudja, az augsburgi államügyészség hat, a Media-Saturnnál dolgozó alkalmazott ellen nyomoz. Köztük három menedzser ellen indult eljárás. A müncheni lap értesülése szerint az egyik vádlott tagja a kilenctagú ügyvezetőségnek.

Az elmúlt 24 órában országosan házkutatatást végeztek a Media-Saturn 20 irodájában és magánlakásokban, köztük a cég központjában is – erősítette meg az augsburgi államügyészség a lap érdeklődésére.

A szóvivő szerint üzleti megvesztegetés illetve megvesztegethetőség gyanújáról van szó. Részletesebb adatokat a nyomozás kezdeti szakaszára hivatkozva nem közöltek.

A Media-Saturn szóvivője megerősítette a házkutatással kapcsolatos információt és közölte: a cég teljes mértékben együttműködik a hatóságokkal.

A szabálytalanságokat vélhetően a vállalat belső ellenőrei észlelték és jelentették az ügyészségnek.

A lapnak nyilatkozó informátorok az ügyet a Media-Saturn beszállítóihoz kötik. A Süddeutsche Zeitung emlékeztet: a Media-Saturn évek óta a düsseldorfi Metro-csoport legnyereségesebb leányának számít.

A Metro-csoport számos ága van jelen Magyarországon: a Metro nagykereskedésen kívül a Media-Saturnhoz tartozik a Media Markt és a Saturn nevű elektronikai bolthálózat is.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.