Rárepülnek Szerbiára a törökök

Két hónapon belül befejeződhetnek a tárgyalások a Turkish Airlines török légitársaság képviselőivel a szerb nemzeti légitársaság, a Jat Airways magánkézbe adásáról - közölte pénteken a szerb kormány tárca nélküli minisztere.

Sulejman Ugljanin, aki egyúttal a török-szerb gazdasági vegyes bizottság társelnöke is, a Tanjug hírügynökségnek elmondta: a szerb kormány csak a nyereséges eszközöket vinné át a Jat helyébe lépő, a jövőbeli stratégiai partnerrel - minden jel szerint a Turkish Airlines-szal - közösen létrehozandó új légitársaságba.

A miniszter méltatta a török légitársaságot, mondván, az isztambuli cég most is terjeszkedik, miközben az iparág többi vállalata csökkenti járatai és repülőgépei számát.

A Jat Airways tavaly 16,5 millió eurónyi veszteséget termelt. A vállalat márciusban közölte: 50 millió euró hitelt vesz föl, hogy megújítsa korosodó flottáját, és felkészüljön a Turkish Airlines-szal való esetleges stratégiai partnerségre.

A szerb légitársaságnak jelenleg 15 darabos flottája van, amely zömmel régi, Boeing 737-300, Boeing 737-400 és ATR 72-200 típusú repülőgépekből áll.

A Turkish Airlines két éve vetette meg a lábát a Balkánon, 49 százalékos részesedést szerzett a boszniai állami légitársaságban.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.