Rálép a fékre az OTP lakásépítője

Beruházásainak kétharmadát leállítja vagy szünetelteti az OTP Ingatlan. A bankcsoport ingatlanfejlesztő vállalkozása hatszáz lakás terveit rakja vissza a fiókba a gazdasági környezet kedvezőtlen alakulása miatt.

Drasztikusan visszafogja tevékenységét a lakásépítési piac egyik meghatározó cége, az OTP Ingatlan Zrt., a társaság beruházásainak kétharmadát leállítja vagy szünetelteti - írta a pénteki számában a Napi Gazdaság. A már előkészített, illetve elindított lakásprojektek több mint kétharmadának kivitelezését vagy el sem kezdik vagy szerkezetkész állapotban leállítják - mondta Szabó János, a cég elnök-vezérigazgatója.

Budapesten több mint háromszáz lakás építését tervezték, illetve már el is kezdték a munkálatokat, ebből száz készül el 2009 első félévében, a többinek a kivitelezését szüneteltetik. A vidéken tervezett félezerből száz lakás építése kezdődik el és fejeződik be, a többit el sem kezdik, illetve félbehagyják. Egyedül a balatoni fejlesztéseket folytatják, mert ott jól megy a piac - tette hozzá. A napilap emlékeztetett arra, hogy a piac másik meghatározó szereplője, a Trigránit Zrt. is jelentős lassításra szánta el magát, megfelezi beruházási terveit.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.