Raiffeisen: nem tárgyalunk, hanem megbeszélést folytatunk a magyar kormánnyal

Lázár János szerint ők a stratégiai megállapodásról tárgyalnak a Raiffeisennel és az Erstével. A Raiffeisen ezt reggel cáfolta. Most viszont pontosítottak: nem tárgyalnak, ám megbeszélést folytatnak a magyar kormánnyal.

Az osztrák Erste Group és az osztrák Raiffeisen Bank International (RBI) szóvivője az MTI-nek hangsúlyozta: megbeszéléseket folytatnak a magyar kormánnyal, a Raiffeisen azonban hangsúlyozta, hogy tárgyalásokról egyelőre nincs szó.

Természetesen megtörtént a kapcsolatfelvétel, azonban még nem tárgyalásokról vagy döntésekről van szó - hangsúlyozta a Raiffeisen Bank International (RBI) illetékese.

Az osztrák Erste Csoport szóvivője az MTI kérdésére írásban közölte, hogy folytatnak egyeztetéseket a magyar kormánnyal, miképpen a régió kormányainak többi tagjával is rendszeres a véleménycsere. A bank illetékese úgy látja, ez az első jel, hogy a magyar kormány elismeri a bankoknak a magyar gazdaság fejlődésében betöltött pozitív szerepét. Egyúttal reményét fejezte ki, hogy mindez egy fenntartható és stabil pénzügyi környezethez vezet, amely a magyarországi gazdasági növekedés előfeltétele.

A megbeszélésen érintett témákról és időpontokról a bankok illetékesei nem közöltek részleteket. 

A pénzintézetek Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a Figyelő gazdasági hetilap csütörtöki számában megjelent szavaira reagáltak. Lázár János az interjúban kifejtette: jelenleg osztrák bankokkal tárgyalnak stratégiai együttműködésről, illetve az állami hitelintézeti portfólió kibővítéséről, itt az Erste és a Raiffeisen bankokról van szó. "Azzal bízott meg a miniszterelnök úr, miután tárgyalt az Erste Bank vezetőjével, hogy tegyünk egy közös megegyezési javaslatot.

Az Erstének stratégiai céljai vannak Magyarországon. Erős pénzintézetnek számít nálunk és ez kiemelt figyelmet érdemel. A Raiffeisen helyzete, lehet, hogy más, szeretnénk, ha a jövőjéről velük is szót tudnánk érteni" - mondta a miniszter.

Ezt követően a Raiffeisen reggel a Reutersnek cáfolta, hogy bármiféle tágyalást folytatna a magyar kormánnyal, ahogy megegyezés sem született.  

 

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.