Rádörgött a kormányra az AmCham

Bajban van a magyar gazdaság, az ország versenyképessége romlik, és az, hogy sikerült elkerülni a fizetőképtelenséget, csupán lélegzetvételnyi időt adott. Bele kell vágni a mostanáig halogatott szerkezeti reformokba, nincs idő várni 2010 áprilisáig - mondta Bienerth Gusztáv, az Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham) régi-új elnöke.

Bienerth szerint a romló gazdasági környezetben különösen az adózás és a korrupció terén van szükség gyors, hatékony lépésekre. Magyarország gazdaságának növekedési potenciálja befulladni látszik, legfontosabb exportpartnerünknél, Németországban pedig beköszöntött a recesszió; egyre több cég központjában veszik le a befektetési célországok listájáról hazánkat. Ennek két legfőbb oka a bizalmi válság, a riasztó adóterhelés, és -környezet - mondta az elnök.

Szerinte azt sikerült elkerülni, hogy Argentína sorsára jussunk, ám a hiteleket vissza kell fizetni, ezért nem halogatható tovább az állami kiadások visszafogása, és hozzá kell nyúlni a 13. havi nyugdíjakhoz, a minimálbérhez is. Bienert Gusztáv elmondta: a kamara választ vár arra a kérdésre is, miért éppen 17 hónapig vehető igénybe az IMF-hitel. - Nem látunk világos intézkedési tervet sem a hitelfelvétel, és a visszafizetés mikéntjére - tette hozzá.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.