Rács mögé kerülhet a JP Morgan két vezetője

Az amerikai hatóságok szerint a cég vezető megpróbálta a befektetők elől eltitkolni a JP Morgan tavalyi, minden idők legnagyobb, 6,2 milliárd dolláros veszteségét.

Az amerikai hatóságok hamarosan őrizetbe vehetik a JPMorgan két volt vezetőjét a tavaly "londoni bálna" néven elhíresült botrány kapcsán - írja a Napi.hu. A botrányban a JPMorgan egyik londoni kereskedője, Bruno Iksil minden idők legnagyobb, 6,2 milliárd dolláros veszteségét hozta össze a JPMorgannak a származtatott papírok piacán.

A nyomozók most azt vizsgálják, hogy megpróbálta-e Iksil két felettese  Javier Martin-Artajo, és Julien Grout elleplezni minden idők legnagyobb kereskedelmi veszteségét, illetve félrevezetni a bank befektetőit. Maga a kereskedő, Iksil szabadon távozhat, mivel együttműködik a hatóságokkal és a Reuters szerint kulcsszerepe lehet a nyomozásban.

IA rekordveszteséget csak az idei második negyedévben heverte ki a pénzintézet, amelyik a származtatott papírok -derivatívák - kereskedelmét felügyelő amerikai hatóság, a SEC-kel lassan megállapodásra jut arról, hogy mekkora büntetést fizessen az ügy miatt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.