PSZÁF: Wabard, pénzügyi tervet!

Pénzügyi tervet kell összeállítania a Wabard Biztosító Zrt.-nek a szavatoló tőke emelésére harminc napon belül. Erre a PSZÁF kötelezte a társaságot.

Harminc napon belül pénzügyi tervet kell kidolgoznia a Wabard Biztosító Zrt.-nek a szavatoló tőke emelésére - olvasható a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) határozata a szervezet honlapján.

A PSZÁF főigazgatója a biztosító 2008. negyedik negyedéves adatszolgáltatására, és az ahhoz kapcsolódóan benyújtott dokumentumokra alapozva a Felügyeleti Tanács felhatalmazása alapján hozta meg a határozatát.

Binder István, a PSZÁF szóvivője az MTI-nek elmondta: a felügyelet törvény szerinti kötelessége a pénzügyi terv készítésének elrendelése. Ezt a hiány nagyságára tekintet nélkül kell végrehajtania, akkor is, ha annak mértéke csekély és átmeneti.

A Wabard Biztosító Zrt. 2008. szeptember 9-én kapta meg az alapítási engedélyt, és 2008. október 27-én a működési engedélyt, így megkezdhette tevékenységét a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási piacon. A múlt év végi átjelentkezések során a biztosító várakozásokon felül jól szerepelt, nem utolsósorban kedvezményei miatt. A cég tulajdonosi hátterét Wáberer György vagyonkezelő cége, a VKH Kft., valamint az Arden Holding Zrt. alkotja.

A biztosító honlapján szerdán a következő volt olvasható: "... a 920 millió forintos alaptőkén belül 800 millió forintnyi szavatoló tőkével rendelkezik. A stabil működést az előírt 5 százalékos ráta helyett a 12-13 százalékos tartalékosi ráta is biztosítja."

A Wabard Biztosító vezérigazgatója Nagy Imre, az igazgatóság elnöke pedig Békesi László.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.