Meghosszabbították az agrárkörnyezetvédelmi támogatás jelentkezési határidejét

Megváltozott feltételek mellett, július 27-ig igényelhető agrár-környezetgazdálkodási támogatás. Erre a tárca napokban megjelent egy hónapos hosszabbítást biztosító rendelete teremtette meg a lehetőséget.

Így várhatóan még több gazdálkodó nyújt majd be kérelmet ezen a jogcímen a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz (MVH). Soproni Horváth Lajos az MVH szóvivője elmondta, hogy az igények beadásának június 30-án lejárt egy hónapos időszakát a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium július 25-éig meghosszabbította.

Ám mivel ez a nap hétvégére, azaz szombatra esik, ezért július 27-e, vagyis hétfő az utolsó határidő. A kérelmeket egyébként elektronikus úton várja a hivatal, s eddig több mint 12 ezer ügyfélét fogadta be az MVH. Az előzetes információk alapján azonban további 3-5 ezer ügyfélre számítanak.

A jelenlegi állás szerint Szabolcs - Szatmár - Bereg megyében és Bács – Kiskunban figyelhető meg a legnagyobb érdeklődés, hiszen az előbbiből 2118-at, az utóbbiból pedig 1963 kérelmet nyújtottak be agár-környezetgazdálkodási támogatásra. Többek között azzal a céllal, hogy a termőhelyi adottságoknak megfelelő termelési szerkezet mellett a környezettudatos gazdálkodás és a fenntartható mezőgazdasági gyakorlat is kialakulhasson.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.