Privátbankok: megütötte az első helyet a Gutmann

A Bank Gutmann lett a legjobb magyarországi privátbank a tekintélyes nemzetközi pénzügyi magazin, a Euromoney idei felmérése szerint.

A Gutmann Magyarország az összesítésben az első helyen végzett, emellett a „Titoktartás és biztonság” és a „Vagyonos ügyfelek 30 millió dollárig” kategóriákban is elvitte a pálmát. Ezen kívül második helyezést ért el a „Személyre szabott vagyonkezelés”, „Családi vagyontervezés” és „Vagyonos ügyfelek 30 millió dollár felett” kategóriákban.

Ausztriában a privátbank javított a tavalyi eredményein, az összesítésben a negyedik helyen végzett, továbbá második helyezést ért el az „Ügyfélkapcsolat kezelés” kategóriában. Csehországban a Gutmann aranyérmes lett a „Luxus befektetések (nem művészeti)” kategóriában, és hat kategóriában kapott második helyezést.

A Euromoney Privátbanki Felmérése több mint 35 különféle termék- és ügyfélkategóriát fed le globális és regionális szinten, és 73 országban állít fel rangsorokat. A felmérés során a bankok megadják saját adataikat, és értékelik a versenytársaikat. A felmérést 2013. augusztus 9. és október 25. között végezték.

Az 1922-ben alapított Bank Gutmann jelenleg több mint 17,5 milliárd euró vagyont kezel (2013. december 31-i adat). Ez az összeg 2008 óta a duplájára nőtt. A Gutmann ügyfelei bel- és külföldi vállalkozók, családi vállalattulajdonosok, alapítványok, vagyonos magánügyfelek és családok, valamint intézményi befektetők.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.