Príma éve volt a WizzAirnek

Igencsak príma számokat közölt a WizzAir az elmúlt évéről. Az immár tőzsdei társaságként jelentést tevő cég árbevétele több mint 20 százalékkal, 1,227 milliárd euróra emelkedett a 2015 márciusával végződő üzleti évében – írja a Portfolio.hu. Az utasok száma elérte a 16,5 milliót, ami 18 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest.

A forgalom egyébként meghaladja az elemzői várakozásokat, amelyek átlagosan 1,21 milliárd eurót reméltek a légitársaságtól. 

Még ennél is fontosabb, hogy a nettó eredménye több mint a duplájára emelkedett az előző évhez képest: 183 millió eurót tett ki, az egyszeri tételek hatásait kiszűrve pedig 146 millió euróra rúgott, ami 67 százalékos fejlődésnek felel meg. Ez ugyancsak meghaladja az elemzők által várt 140 millió eurót.

A profit megugrását részben az utasforgalom növekedésével párhuzamosan emelkedő bevételek segítették, részben pedig az, hogy a csökkenő olajár hatását a többi légitársaság mellett a Wizz Air is megérezte. Az üzemanyagköltségek tavaly a teljes működési költség 37,4%-át tették ki, míg egy évvel korábban még 40%-ra rúgtak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.