Pozitív várakozások a tőzsdén

Inkább emelkedés várható hétfőn a Budapesti Értéktőzsdén a megkérdezett szakértők szerint, bár a vasárnapi parlamenti választásoknak lehet némi hatása a kereskedés menetére.

Balásy Zsolt, a Concorde Értékpapír Zrt. üzletkötője szerint "érdekes reggelnek nézünk elébe". Egyrészről az újabb, immár harmadik görög megmentési terv kelt jó hangulatot, másrészről az előzetes közvélemény kutatásoknak megfelelő választási eredmény talán inkább eladókat hozhat azok közül, akik egyértelmű választ szerettek volna látni arra, hogy lesz-e kétharmados többsége valamelyik pártnak. A bróker szerint "összességében inkább az emelkedés látszik valószínűbbnek, bár a hét utolsó két napjának adok-kapokja után már semmi nem biztos".

Török Bálint, a Buda-Cash Brókerház részvénypiaci elemzője úgy véli, a választások eredménye megfelelt a várakozásoknak, annak nem lesz hatása a budapesti kereskedésre. A nemzetközi hangulat továbbra is pozitív, s azt a hét végén született újabb görög segélycsomag is táplálja.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 673,07 pontos, 2,75 százalékos emelkedéssel, 25.153,74 ponton zárt pénteken, a nap során visszanyerte a csütörtöki 3,27 százalékos vesztséget is, mielőtt enyhén csökkenni kezdett.

A részvénypiac forgalma 19,8 milliárd forint volt pénteken, a vezető részvények mindegyike erősödött az előző napi záráshoz képest.

A Mol 950 forinttal, 4,70 százalékkal 21.150 forintra erősödött, 4,7 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP részvények ára 178 forinttal, 2,55 százalékkal 7.168 forintra nőtt, forgalmuk 11,2 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 11 forinttal, 1,40 százalékkal 797 forintra emelkedett, forgalma 2,0 milliárd forint volt.

A Richter papírok árfolyama 800 forinttal, 1,83 százalékkal 44.400 forintra növelte értékét, a részvények forgalma 1,3 milliárd forintot ért el.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.