Pozitív a mentőcsomag visszhangja

A hét legfejlettebb ipari ország (G7) pénzügyi vezetői közleményben üdvözölték hétfőn az Európai Unió által az euróövezet stabilitása védelmében elfogadott mentőcsomagot.

Elismerve, hogy szükség van a rendkívüli intézkedésre, a G7 pénzügyminiszterei és jegybanki elnökei támogatják, hogy az Európai Unió fenntartható útra kívánja terelni a költségvetést, és úgy döntött, elfogadja a Nemzetközi Valutaalap segítségét - áll a kanadai pénzügyminisztérium honlapján közzétett közleményben.

Németország, Kanada, az Egyesült Államok, Franciaország, Nagy-Britannia, Olaszország és Japán támogatja az Európai Központi Banknak (EKB) az euróövezet stabilitása védelmét célzó döntéseit, és hangsúlyozza a swap devizaügyletek  felújítására vállalkozó (az amerikai jegybank szerepét betöltő) Fed, az EKB, a Bank of England és a Svájci Nemzeti Bank közötti együttműködés fontosságát.

A japán jegybank (BoJ) hétfőn jelentette be, hogy csatlakozik az öt központi bank kezdeményezéséhez, amelynek célja, hogy az európai országok könnyebben jussanak dollárhoz. Az Európai Unió hétfő hajnalban jelentette be, hogy 500 milliárd eurós mentőcsomagot fogadtak a közös fizetőeszköz, az euró védelmében, és ehhez jöhet még a Nemzetközi Valutaalap 250 milliárd eurós hitelkerete.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.