Postások olvassák le a villanyórát

Jövőre az Elmű-Émász szolgáltatási területén a Magyar Posta alkalmazottai olvassák majd le a villanyórákat.

Béres József, az Elmű Hálózati Kft. ügyvezetője a váltást tegnap azzal indokolta, hogy növelni kívánják a leolvasás hatékonyságát, javítani annak minőségét, s csak másodsorban volt szempont a költségcsökkentés, noha ez sem elhanyagolható: jelenleg 700 millió forintot költenek a mérőórák leolvasására, s ez várhatóan 100 millió forinttal csökken. A liberalizációra készülő postának tehát mintegy 600 millió forint bevétele lesz az üzletből.

Ebből néhány tízmillió forintot fordítottak arra az Android-alapú, mobiltelefonos rendszerre és az elektronikus munkaerő-menedzsmenti szoftverre, amely a technikai hátteret jelenti, s hasonló nagyságrendben kellett beszerezniük eszközöket, elsősorban mobiltelefonokat.

A kézbesítők ugyanakkor munkaköri feladatuk részeként végzik az összesen mintegy 2,9 millió óra leolvasását a 2,2 millió fogyasztási helyszínen – válaszolta kérdésünkre Székely Zsolt, a Magyar Posta üzleti igazgatója, hozzátéve: egy ösztönző rendszer keretében azonban kapnak extra juttatást a munkáért. A vezető elmondta: tisztában vannak azzal, hogy az Elmű eddigi leolvasási gyakorlata meglehetősen rugalmasan alkalmazkodott a fogyasztók igényeihez, s ezen csak javítani szeretnének.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.