Pörög a szerencsebiznisz a szomszédban

Csehországban tavaly 138,1 milliárd koronát (1 korona mintegy 11,4 forint) tett ki a játékautomaták és az internetes szerencsejátékok forgalma, ami 11,4 százalékkal több, mint 2013-ban - derül ki a cseh pénzügyminisztérium honlapján megjelent kimutatásokból.

A pénz 45,2 százalékát, azaz 58,7 milliárd koronát az emberek a videóterminálokban költötték el. Ez éves szinten 14,2 százalékos növekedés.

A forgalomból a hazárdjátékosokhoz 106,7 milliárd korona került vissza nyereség formájában. A játékautomatákat működtető cégeknél 31,4 milliárd korona maradt.

Az államkasszába ebből adó formájában 6,3 milliárd koronát fizettek be az üzemeltetők. A hatályos szabályozás szerint a játékautomaták üzemeltetőinek a befizetett összeg és a kifizetett nyereség közti különbség 20 százalékát kell befizetniük adó formájában.

Ugyanakkor a játékautomaták üzemeltetéséért a cégeknek további 1,3 milliárd koronát kellett befizetniük az államnak.Egyre emelkedik az internetes szerencsejátékok népszerűsége. Tavaly az internetes szerencsejátékok már az összforgalom több mint 20 százalékát tették ki.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.