Pontosan nem tudja a NAV, mennyi támogatott kassza van

Az adóhatóság egyelőre nem tudja megmondani, hogy hány pénztárgéphez kértek támogatást a cserére kötelezettek, mert az ellenőrzéskor kiderült, hogy számos kereskedő egy pénztárgépre több üzembe helyezési kódot is kért, illetve sokan jóval több üzembe helyezési kódot kértek, mint ahány pénztárgépet végül üzembe helyeztek – írja a NAPI.hu.

A támogatási kérelmek vizsgálata sem fejeződött még be. A június 30-i jogvesztő határidőig beérkezett támogatási kérelmekből 54 552 kérelmet dolgozott már fel az adóhatóság - közölte a NAV. Támogatás lehívására nyitva álló legvégső, április 30-ai határidőig üzembe helyezett pénztárgépek több mint 55 százalékának megvásárlását támogatta az állam, ezek a vállalkozások 50 ezer forinttal kevesebbet fizettek a pénztárgépért - közölte a NAV.

A NAV írásos válasza szerint az átállásra kötelezettek 139 466 online pénztárgépet helyeztek üzembe, pontos adatok hiányában tehát annyit mondtak: nagyobb részüket állami támogatással. A visszavont engedélyű pénztárgépeket forgalmazó Alt Cash Kft. és Japán Cash Kft., illetve az előlegekkel eltűnt Patkós Cassa Kft. volt ügyfelei 68 591 pénztárgépet igényeltek úgy, hogy a kifizetett vételárat, előleget, foglalót az állam átvállalta - emlékeztetett az adóhatóság.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.