Politikai alkut szorgalmaznak a SoKo cégek

A magyar vállalkozók, akiket érintett 2004-2005-ben a SoKo Pannonia és a SoKo Bunda ügy Németországban politikai segítséget várnak, petícióval fordulnak az Országgyűléshez és a német Bundestaghoz.

A beadvány lényege - amelyet Michael Frischl német ügyvéd ismertetett -, hogy a vállalkozási szerződések keretében foglalkoztatott munkavállalók társadalombiztosítására vonatkozó német-magyar egyezmény keretében a két ország kössön külön megállapodást. Így automatikusan megszűnhetnének azok a még folyamatban lévő jogi eljárások Németországban a magyar vállalkozók ellen, amelyeket a SoKo ügyek kapcsán indítottak főként a német vámszervezet kezdeményezésére.

A megállapodás rögzítené, hogy a magyar "munkaadó hazai tevékenységének volumenétől függetlenül és a németországi foglalkoztatási időtartamot megelőző és követő hazai foglalkoztatás megkövetelése nélkül - a társadalombiztosításra vonatkozó magyar jogi előírásokat kell alkalmazni", s a 2004 május elsejét megelőző, illetve az azt követő - 2004 május 1. és 2005 május 1. közötti - átmeneti időszakra vonatkozna.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.