Pókertörvény: a tét a költségvetés adóbevétele

Veszteséget hozhat a kaszinóknak a "pókertörvény". A szakmai szervezetek ellenzik a kártyajáték szabályozását.

A szerencsejáték szakmában tevékenykedő szervezetek ellenzik az országgyűlési végszavazásra váró törvényjavaslatot, amely a Szerencsejáték szervezéséről szóló törvényt egészítené ki a póker klubok működésének szabályaival.

Schreiber István, Magyar Szerencsejáték Szövetség elnöke és Tatár Gergely, a Magyar Póker Szövetség elnöke közös levélben fordult emiatt az országgyűlési képviselőkhöz.
A két szövetség vezetője emlékeztet rá: a most szabályozás alá vont póker játékban a játékosok egymással szemben, nem pedig a kaszinó - azaz a szerencsejáték szervező - ellen játszanak. Így ez a játék lényegesen eltér a szerencsejáték törvényben szabályozott egyéb szerencsejátékoktól.

A szakmai szervezetek úgy vélik, hogy a törvényjavaslat elfogadása esetén - a tervezett változtatásokkal együtt is - a vállalkozások nem működhetnek nyereségesen, ezért a költségvetés számára sem eredményezheti a várt adóbevételeket.

Érvelnek azzal is, hogy a tervezet nem elégíti ki a játékosok igényeit sem, mert a korlátozások miatt nem elég széles a versenyek skálája. Ezért egyetlen, a szabályozás szempontjából fontos célnak sem felel meg.

Rámutatnak: az asztalok számára vonatkozó rendelkezés a tervezetben azért nem megfelelő, mert a maximum 10 asztal nem elegendő a vállalkozások nyereséges üzemeltetéséhez, és esetenként a játékosok igényeinek kielégítésére sem.

A jegyzői nyilatkozat előírása, és a 200 méteres védőtávolság miatt nem lesz olyan játékterem, amely a szabályozásnak megfelelhet majd - hívják fel a figyelmet a szakmai szervezetek vezetői levelükben.

A törvénytervezetben meghatározott feltételekkel Magyarországon nemzetközi versenyeket sem lehet szervezni, ezért a nemzetközi események szervezői el fogják kerülni Magyarországot - vélekednek.

A kaszinóknak eddig is volt jogi lehetőségük nemzetközi versenyeket rendezni, azonban ezt a jogosultságot nem, illetve nem a nemzetközi gyakorlat által kialakított és elvárt színvonalnak megfelelően érvényesítették. Ennek következtében a legrangosabb európai versenysorozat az idén már kihagyta a naptárából a magyarországi helyszínt - mutat rá a Magyar Szerencsejáték Szövetség és a Magyar Póker Szövetség.

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.