Pilótasztrájk miatt speciális menetrend a Lufthansánál

Kedden sztrájkolnak a Lufthansa interkontinentális járatokat repülő pilótái, 57 járatból csak 32 indul el.

Speciális menetrendet publikált a Lufthansa, amely szerint a keddre tervezett pilótasztrájk ellenére az interkontinentális járatok több mint fele repül majd. A Vereinigung Cockpit (VC) pilóta-szakszervezet azért szervezett sztrájkot, mert a légitársaság a tervezett interkontinentális fapados járatait a Private Air alá kívánja szervezni. A légitársaság elnézést kér az utasoktól, és arra kér mindenkit: ellenőrizze a foglalását és a járatait honlapjukon. 

A német légitársaság eddig 25 hosszú távú járatot törölt, tehát a keddre tervezett 57 járatból 32 felszáll majd Frankfurtból. 26-ot önkéntes pilóták visznek, kettő még a sztrájk előtt indul, négyet pedig a sztrájk utánra, szerdára késleltetnek.

A Lufthansa speciális menetrendje a cég weblapján elérhető. A légitársaság müncheni hubját nem érinti a munkabeszüntetés. A Düsseldorfból repülő hosszú távú, s a frankfurti rövid távú járatok szintén rendben közlekednek. Más kérdés, hogy például nincs értelme elutaznia Budapestről annak, aki a sztrájk miatt törölt járattal utazna tovább. Lehet, hogy őt Münchenen keresztül viszi el a légitársaság.

Ez az ötödik sztrájk a légitársaság egyik legforgalmasabb hónapjában. Mivel már hónap vége van, s az év kilencedik havában járunk, sok önkéntes pilóta már nem repülheti le az adott útvonalat, mert lerepülte az unióban engedélyezett limiteket. Mivel Frankfurtban éjszakai repülési tilalom is van, ezért sok járatot kellett törölni.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.