Piacvezető szeretne lenni a CBA

A CBA elnöke szerint a hazai lánc fel fogja vásárolni az esetleg kivonuló kereskedelmi láncok üzleteti. Konkrét cégnevet nem említett.

A CBA ismét piacvezető kíván lenni a magyar élelmiszerkereskedelemben - hangsúlyozta Baldauf László, az idén fennállásának 20. évfordulóját ünneplő élelmiszerkereskedelmi lánc elnöke szerdán sajtótájékoztatón, Budapesten.

Elmondta: külföldön az adott ország kereskedői uralják a hazai piacokat. A magyar vállalkozásoknak is vissza kell szerezniük az ország kereskedelemében a vezető pozíciót, a CBA ehhez növeli az eladóhelyek számát, többi között például úgy, hogy felvásárolja a Magyarországról esetleg kivonuló kereskedelmi láncok üzleteit, korszerűsíti a saját boltjait.

Bár Baldauf László konkrét cégnevet nem említett, tény, hogy a CBA és a Coop korábban közösen indultak a kivonuló  Louis Delhaize group itteni portfóliójáért. MIután a Cora hipermarketeket végül az Auchan szerezte meg, úgy tudni, hogy most a CBA-Coop duó a Match szupermarketek és a Profi diszkontok felvásárlását tervezi.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.