Piaci pletykákra emelkedett a Mol árfolyama

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 89,76 pontos, 0,38 százalékos emelkedéssel, 23.563,12 ponton zárt szerdán.

A részvénypiac forgalma 20,4 milliárd forint volt, a vezető részvények ára vegyesen változott, a Mol és a Richter erősödött, míg az OTP-nek és a Magyar Telekomnak csökkent az árfolyama az előző napi záráshoz képest. Keresztesi Andrea, a KBC Securities vezető üzletkötője elmondta, hogy a Mol árfolyamát és forgalmát az a piacon elterjedt híresztelés dobta meg, miszerint az állam 27 ezer forintos árfolyamon vásárolná meg a Surgutneftegas kezében lévő Mol-pakettet.

Hozzátette, hogy a pletykát fenntartásokkal kell kezelni. Hivatalos információ erről, vagy más olyan hír az olajtársasággal kapcsolatban nem került napvilágra, amely indokolta volna a papír több mint 3 százalékos drágulását. A papír piacán azonban főként külföldi vevők voltak aktívak.

Korábban a kormány megerősítette, hogy Magyarország és Oroszország tárgyal az orosz Surgutneftegas (Szurgutnyeftyegaz) kezében lévő 21,2 százaléknyi Mol-részvényről. A szeptember 8-i tájékoztatás szerint a magyar kormány az orosz energetikai vállalat képviselőivel nem folytatott tárgyalásokat. Keresztesi Andrea megemlítette még, hogy az OTP a 2 százalékos árfolyamesésével picit alulteljesítő volt a régiós bankpapírokhoz képest. A Richter viszont továbbra is jól tartotta magát.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.