Pert nyert az EMFESZ tulajdonosa Svájcban

Újabb fejezettel bővült az EMFESZ Kft. 100 százalékos üzletrészének korábbi és jelenlegi tulajdonosa között folyó jogi eljárások sora, miután a svájci Szövetségi Bíróság elutasította az előző tulajdonos újabb keresetét az új tulajdonossal szemben - közölte az EMFESZ kedden.

A korábbi tulajdonos, a Mabofi Holdings Ltd. ideiglenes intézkedés elrendelését kérte a bíróságtól az új tulajdonos RosGas AG ellen, az EMFESZ Kft. üzletrésze feletti rendelkezési jog korlátozása érdekében. A Mabofi Holdings Ltd. keresetét mind az elsőfokú, mind a másodfokú kantoni bíróság elutasította. A fenti ítéletek ellen a Mabofi Holdings Ltd. - kimerítve a rendelkezésre álló összes jogorvoslati lehetőségét - a svájci Szövetségi Bírósághoz fellebbezett, kérve az alsóbb bíróságok által megszüntetett ideiglenes intézkedések ismételt elrendelését.


A svájci Szövetségi Bíróság 2010. október 28-i ítéletében a Mabofi Holdings Ltd. fellebbezését elutasította és mind az eljárási költségek, mind az alperes RosGas AG jogi költségeinek viselésére kötelezte.

Az ügy előzménye, hogy a Mabofi álláspontja szerint Góczi István, az Emfesz ügyvezető igazgatója egy korábbi felhatalmazás alapján jogtalanul adta el a Mabofi tulajdonában álló kft.-t a Svájcban bejegyzett RosGas AG-nak. A Mabofi számos bíróságon megtámadta az adásvételt, a Magyar Energia Hivatal jóváhagyó határozatát és a cégbírósági bejegyzést is.

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.