Pénztárat nyitott a vasút Ferihegyen

Visszatért Ferihegyre a vasút: a repülőtéri megállóba telepített konténerben legalábbis megint lehet vonatjegyet váltani. Az állomásnál már csak a repülőgépek nem "állnak" meg.

Újra lehet pénztárban vasúti menetjegyet váltani Ferihegyen – adta hírül a MÁV-Start Zrt. A vasút személyszállító cége konténer pénztárával teremtené meg "a kényelmes és komfortos utazás jobb feltételeit" utasai számára. Akik nincsenek is kevesen: a társaság szerint számuk naponta eléri az ezres nagyságrendet. Vagyis, egy konténer pénztárnál talán többet érdemelnének.

A Liszt Ferenc repülőtér 1-es terminálja melletti állomást eredetileg azért alakították ki, hogy megkönnyítsék a légiutasok eljutását Budapest belvárosába. A repülőtéri terminál bezárása óta viszont a megálló a naponta ingázó, munkába vagy iskolába járó utazóké. Olyannyira, hogy a MÁV-Start közlése szerint Ferihegy megállóhely fontos szerepet játszik az elővárosi hivatásforgalomban: több BKV járat is erre a megállóhelyre hord rá. Forgalmában a Ferihegy 1-es terminál bezárása nyomán csak kismértékű visszaesését mértek a vasutasok. Így szerintük jó döntésnek bizonyult, hogy az elővárosi vonatok mellett az InterCity szerelvényei továbbra is megállnak itt.

Ezzel együtt a MÁV-Start is megérezte a budapesti nemzetközi repülőtér régi, 1-es termináljának bezárását. A forgalom átterelődött a 2-es terminálra, így immár minden vonaton érkező és oda igyekvő utasnak igénybe kell vennie az autóbuszt is. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a MÁV-Start ezért közös repülőtéri buszjegyet hozott létre, amely bármely menetjegykiadó géppel rendelkező pénztárban megvásárolható.

A vonatjegyek megvásárlása ugyanakkor az elmúlt időszakban nem volt a legkényelmesebb. Először a régi terminál épületében lévő tourinform irodában válthattak jegyet az utasok. Később, a terminál bezárását követően a peronon lévő automatából lehetett menetjegyet vásárolni, és a vasúttársaság engedélyezte azt is, hogy az InterCity vonatokra pótjegy nélkül szálljanak fel az utasok.

De mindez a napi utasforgalom alapján már nem volt elég. Miután pedig a Budapest Airport (BA) a régi terminál parkolójából P+R parkolót alakított ki, a személyes menetjegykiadás feltételeinek megteremtését a MÁV-Start is programba vette.

A most megnyitott konténer pénztárba telepített VMAEF géppel reggel hat és délután 18 óra között lehetőség nyílt a belföldi menetjegy, valamint bérlet, Budapest bérletet váltásra, továbbá az InterCity vonatok a hely- és pótjegyeinek megvásárlásra. Aki ezen az időszakon kívül utazik a peronon elhelyezett automatából vásárolhatja meg jegyét.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.