Pécsett marad a Huawei, új gyárat épít a Flextronics

A Huawei európai ellátóközpontja a Felxtronics-szal folytatja munkáját – jelentette be Gavin Dai, a Huawei Magyarország ügyvezető igazgatója, megerősítve lapunk mai információját.

A Felxtronics és a Huawei új gyártóegységet hoz létre Pécsett, amelyben a termelés decemberben ötödikén indul, jövőre pedig az alkalmazottak száma megközelíti majd az ötszázat. A Huawei 2009-ben még tesztüzemben költöztette Magyarországra regionális ellátóközpontját, amely idén már kétmilliárd dollár árbevételt termel majd.

A Flextronics a szabad munkaerőpiacról toboroz majd, de a pécsi helyszínválasztást az indokolta, hogy rendelkezésére áll a megfelelően képzett és tapasztalt munkaerő ott rendelkezésre áll, és a cég örömmel látja a csődbe ment Elcoteq munkatársait – mondta Czakó Tibor, a Flextronics Global Services ügyvezető igazgatója. Az új gyár nem zöldmezős beruházás, egy már meglévő csarnokot bérel a Flextronics.

A Flextronics Magyarországon négy telephelyen van jelen és több, mint 12 ezer embert foglalkoztat, s már Brazíliában és Indiában is dolgoznak együtt a Huawei-jel, tehát a mostani együttműködés a két cég közti sikeres globális együttműködésén alapul. A pécsi gyár igazagatója Kenesei Miklós, villamosmérnök végzettségű szakember lesz, aki elmondta: komoly tapasztalata van a gyárak áttelepítésében is, végzett már hasonló munkát, amikor egy üzemet Puerto Rico-ból Magyarországra költöztettek.

Újságírói kérdésre válaszolva Patricio Qin, a Huawe Magyarországtól elmondta: az üzem Pécs nyugati részén létesül majd, s abban a távközlési infrastruktúra elemeinek szinte mindegyik fajtáját gyártják majd.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.