PDA-t kaphatnak a postások

Teszteli a kéziszámítógéppel támogatott csomagkézbesítést májusban, Veszprémben és Kecskeméten, júliustól pedig további hét településen, köztük Budapesten a Magyar Posta. A tapasztalatok értékelése után jövőre valamennyi gépkocsis csomagkézbesítő postás országszerte ezt a rendszert fogja használni.

A fejlesztéssel lehetővé válik a futár-, expressz-, és csomagszolgáltatások küldeményeinek valósidejű és teljes körű nyomkövetése, a postai informatikai rendszerhez való illesztéssel pedig az ügyfelek online informálódhatnak a küldeménykézbesítés folyamatáról. A PDA-khoz online kapcsolt mobil-nyomtatóval állítják elő a kézbesítői értesítőket is, így azok bizonyosan jól olvashatók lesznek.

A várakozások szerint a postások átlagosan 400-500 kézbesítési tranzakciót, vonalkód-olvasást, adatrögzítést, adatáttöltést, fotózást és nyomtatást bonyolítanak majd naponta, ezért a társaság a legkorszerűbb ergonómiai kialakítású, strapabíró és minőségi eszközöket alkalmazza. A digitális készülékek bevezetése jól tükrözi a Postánál zajló szolgáltatási, infrastrukturális és technológiai szemléletváltást.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.