Patai lett a Bankszövetség új elnöke

Új elnökséget és elnököt választott pénteken a Magyar Bankszövetség. A szervezetet a következő három évben Patai Mihály, az UniCredit Bank vezérigazgatója irányítja, jobb keze Gyuris Dániel, az OTP Jelzálogbank elnök-vezérigazgatója.

Új elnökséget és elnököt választott ma a Magyar Bankszövetség. A szervezetet a következő három évben Patai Mihály, az UniCredit Bank elnök-vezérigazgatója irányítja. A Budapesti Értéktőzsde elnöke a testület élén Erdei Tamást váltja, aki már az előző évi újraválasztásakor bejelentette, hogy a tisztséget csak a ciklus végéig vállalja.

Patai Mihály, az UniCredit Bank Hungary elnök-vezérigazgatója
Patai Mihály, az UniCredit Bank Hungary elnök-vezérigazgatója a tőzsde elnöki posztjának várományosa

Az elnökség tagjait, így az elnököt is három évre választják, ám amikor Felcsuti Péter 2009 őszén, másfél év után lemondott, Erdei csak azzal a feltétellel vállalta a felkérést, hogy a korábbi elnök ciklusának végéig, vagyis mostanáig látja el az elnöki teendőket.

A Bankszövetség alelnöke Gyuris Dániel, az OTP Jelzálogbank elnök-vezérigazgatója, aki az elmúlt három évben is tagja volt a szövetség elnökségének. Erdei az elnökség tagja maradt, mellette Hendrik Scheerlinck, a K&H Bank vezérigazgatója, Balázs László, a Volksbank Magyarország vezérigazgatója, Harmati László, az FHB Bank Zrt. és az FHB Jelzálogbank Nyrt. vezérigazgatója és Sean Morrisey, a Budapest Bank vezérigazgatója került be a testületbe.

Patai Mihály a Bankszövetség elnökeként fő feladatának azt tartja, hogy a kormányzati kapcsolatokban és a szakma ügyfélkapcsolataiban is olyan javulást segítsen elő, amely jelentősen hozzájárul a banki reputáció, a bankok iránti bizalom megerősödéséhez.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.