Pár percre felfüggesztették a Rába kereskedését

A tíz százalékot meghaladó árfolyam-emelkedés miatt kellett leállítani egy időre a cég papírjainak az adásvételét. A társaság a napokban rendkívül optimista jelentést tett közzé.

Tíz százalékot meghaladó árfolyam-emelkedés miatt néhány percre felfüggesztették a Rába papírjainak kereskedését csütörtökön délelőtt a Budapesti Értéktőzsdén.

A 9 óra utáni felfüggesztéskor a Rába árfolyama 736 forinton állt, és közel 14 millió forint értékben születtek üzletek a papírra. A kereskedés folytatását követően tovább drágult a papír, délelőtt háromnegyed 11-kor 769 forinton jegyezték a Rábát a BÉT-en, ez az árfolyam 14,95 százalékkal magasabb a szerdai záróárnál. Az utóbbi 12 hónapban a Rába árfolyama 498 és 797 forint között mozgott.

A járműipari társaság szerdán tette közzé a BÉT honlapján, hogy a kedvező stratégiai kilátások, a cég piaci és pénzügyi pozícióinak további erősödése, valamint a Rába-részvény jelenlegi árszintje miatt a Rába vezetői a részvényvásárlás mellett döntöttek. 

A cég azt írta: a menedzsment megítélése szerint a részvények árfolyama már a közeljövőben elindulhat a cég valós helyzetét jobban tükröző szintek felé, meghaladva az 1.000 forintos névértéket.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.