Pannon liba Orosházáról

Modern víziszárnyas-feldolgozó üzemet létesít a Pannon Fine Food egymilliárd forintos barnamezős beruházás keretében Orosházán – tájékoztatott Kutni József, a társaság egyik tulajdonosa.

Ismertette: a beruházás keretében elsőként december közepén átadnak egy modern, friss vágottárut sterilizáló üzemet. Ennek beruházási költsége 300 millió forint volt, amit a Pannon Fine Food tulajdonosai saját erőből és a Magyar Nemzeti Bank növekedési hitelprogramjából kapott hitelből finanszíroztak.

Kutni József elmondta: a program keretében felújítják és modernizálják a régi hűtőházat, amely így ötszáz tonna termék tárolására lesz alkalmas. Épül egy modern víziszárnyas-vágóhíd is daraboló és csomagoló részleggel. A teljes beruházás a tervek szerint 2014 őszén fejeződik be.

Az új feldolgozó éves szinten 800 ezer hízott és 1,2-1,3 millió sovány libát és kacsát tud majd levágni és feldolgozni, a csomagolt friss áru a hazai és az európai piacokra kerül. Az új üzem részére az alapanyagot mintegy száz helyi termelő állítja elő száz kilométeres körzetben, integráció keretében, ahol a feldolgozó szakmai tanácsokkal, takarmány és előnevelt állatok kihelyezésével nyújt majd segítséget.

Az új technológiával a társaság baromfitermelő és -feldolgozó tulajdonosai termékeiket nagyobb mennyiségben tudják majd értékesíteni az európai piacokon - jelezte Kutni. Hozzátette: a tulajdonosok 2015-től éves szinten nyolcmilliárd forint árbevétellel számolnak. A telephelyen jelenleg 27 ember dolgozik, 2014 őszétől a létszám várhatóan kétszáz főre emelkedik.

A telephelyet két évvel ezelőtt a felszámolótól vásárolta meg az orosházi Green-Divízió. Az üzem hasznosítására és modernizációjára négy baromfiipari és kereskedelmi céggel - a kiskunfélegyházi Integrál Zrt.-vel, a kiskunmajsai Mafarm Mezőgazdasági, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.-vel, az orosházi Gehl-Rak Kft.-vel és a mezőkovácsházi Anser-Branch Kft.-vel - közösen megalapította a Pannon Fine Food társaságot. Az új társaság saját tőkéje háromszázmillió forint.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.