Pályáztathatják az uniós mikrohitelkeretet

Hamarosan megkezdődhet az európai garanciavállalással megvalósuló mikrohitelek kihelyezése a tagállamokban, köztük Magyarországon - közölte Göncz Kinga.

A szocialista európai parlamenti (EP) képviselő, aki az európai mikrofinanszírozási eszköz létrehozását szorgalmazó EP-előterjesztés szerzője volt, annak kapcsán mondta ezt, hogy a hitelkeretet kezelő Európai Befektetési Alap és az Európai Bizottság július 1-jén megkötött megállapodása nyomán elindulhat a hitelnyújtásra vállalkozó pénzintézetek és szervezetek kiválasztása.

"Az uniós intézmények szokatlanul gyorsan cselekedtek, és ez különösen fontos a súlyos szociális és foglalkoztatási következményekkel járó válság idején, amikor az Európai Unió aktív lakosságának 9,6 százaléka munkanélküli" - hangsúlyozta Göncz Kinga.

A 100 millió euró közösségi forrást tartalmazó hitelkeretből azok a hátrányos helyzetű emberek - illetve az őket foglalkoztató vállalkozások - részesülhetnek, akik kiszorultak a hagyományos hitelek piacáról. A tervek szerint az Európai Befektetési Alap néhány héten belül közzéteszi pályázati felhívását az EU Hivatalos Közlönyében, a pályázaton nyertes pénzintézetek és egyéb szervezetek pedig kora ősztől kezdhetik meg az első hiteligények elbírálását.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.