Pálinkás évet zártak az északi vámosok

A pálinka, a bor és a vámterület éve volt 2009. az észak-magyarországi régió három megyéjében, ahol 21,6 milliárdot szedtek be a vám- és pénzügyőrök különböző jogcímeken. Tavaly ebből származott a költségvetés bevételeinek több mint 15 százaléka.

Észak-Magyarország három megyéjéből a Vám és Pénzügyőrség az elmúlt évben összességében 21,6 milliárd forintot szedett be különböző jogcímeken, jelentősen nőtt a vámbevétel és a környezetvédelmi termékdíjból befolyt összeg - mondta évértékelőjén Szabó Zsolt ezredes, régióparancsnok.

A pálinka, a bor és a vámterület éve volt 2009. az észak-magyarországi régió három megyéjében
lefoglalt pálinkák pálinkák vám-és pénzügyőrség

A pálinka, a bor és a vámterület éve volt 2009. az észak-magyarországi régió három megyéjének, Borsod-Abaúj-Zemplénnek, Hevesnek és Nógrádnak - utalt Szabó Zsolt az évértékelő értekezletet megelőző sajtótájékoztatóján arra, hogy mely ágazatokból folyt be a legtöbb bevétel közvetlenül a testülethez, közvetlenül a költségvetésbe.

A vámbevételek majdnem harmadával, a környezetvédelmi termékdíjból befolyt pénzek pedig csaknem kétharmadával múlták felül a tervezettet, és jelentősnek tekinthető a bérfőzési szeszadóból beszedett összeg is. Mindent egybevéve eredményes évet zárt a regionális parancsnokság.

Nagy János altábornagy, a Vám-és Pénzügyőrség országos parancsnoka azt mondta: tavaly a költségvetés bevételeinek több, mint 15 százaléka, nettó 1.267,317 milliárd forint származott a testülettől.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.