Palcsó Tamás: én írtam a trafikpályázatomat

Palcsó Tamás, a Megasztár énekese ugyan még nem tudja, hol lesznek a trafikjai, hogyan fog nyitni júliusban, de azt mondja: maga írta a rendkívül sikeresnek bizonyult koncessziós pályázatait.

Nehéz időszak vár Palcsó Tamás énekesre, július elsejéig ugyanis öt Nemzeti Dohányboltot kell kialakítania. A TV2 Megasztár című műsorában 2005-ben befutott, mindössze 27 éves énekes az egy embernek maximálisan kiadható öt trafik nyitására nyert engedélyt és húszéves licencet a nagy nemzeti dohánypályázaton. Négyet szűkebb pátriájában, Csepelen nyithat, egyet pedig a tizennegyedik kerületben.

Ez pedig azt jelenti, hogy az előtte álló két és fél hónapban a fellépései mellett az üzletek nyitásával is törődnie kell, július elsejét követően ugyanis komoly kötbéreket fizet az, aki nem nyitotta meg a trafikját.

– Valószínűleg családi vállalkozás lesz, de részleteket még nem tudok mondani, én is csak ma tudtam meg, hogy nyertem – nyilatkozta lapunknak, amikor azt firtattuk, hogyan jut majd ennyi mindenre ideje. Azt azonban leszögezte: a zenélés mellett kívánja vinni a cigarettaüzleteit, s azért vágott bele, „mert a mai válságos időkben jobb, ha az ember több lábon áll”.

– Nem érzem, hogy a zenei pálya megadja azt az anyagi biztonságot, amit igénylek – mondta. Hozzátette: másik motivációja pedig az volt, hogy nem szeretné, ha a diplomáit csak porfogónak használhatná, a közgazdaságtan és üzleti menedzsment alap-, valamint a kommunikációs mesterdiplomájára ebben az üzletben szüksége lesz.

– Miután tanultam üzleti tervezést, magam készítettem a pályázat üzleti terveit, osztottam, szoroztam, elvégeztem az előzetes számításokat – válaszolta kérdésünkre, hogy mit tartalmazott a pályázata, ám annak pontos tartalmába nem kívánta beavatni a nagyérdeműt.

Így nemigen tudjuk meg, hogy a csepeli fiatalember, aki repülőgép-műszerésznek tanult a csepeli Kossuth Lajos középiskolában, s a 2005-ös Megasztár elődöntőjében a közönség szavazataival jutott tovább, s meg sem állt a döntőig, pontosan mivel indult. Kérdésünket, hogy a tervezési szakaszban mire jutott, mennyit is lehetne keresni egy trafikkal, diszkréten elhárította, csak annyit mondott: nem ért egyet azokkal, akik szerint a dohányforgalmazásból nem lehet megélni.

– Csak most jön a munka neheze. Egyelőre nem tudom, pontosan hol lesznek az üzletek, még nem rendelkezem a megfelelő helyiségekkel. A következő időszakban le kell majd szerződnöm a cigarettaszállítóval, egyelőre még nem tudom, kivel – válaszolta az énekes a részleteket firtató felvetésünkre.

Palcsó Tamás énekes a maximálisan megszerezhető öt koncesszió boldog tulajdonosa
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.